Amsterdam
Sunday 25th February 2024
Trends en ontwerpstijlen in keukens
By admin

Trends en ontwerpstijlen in keukens

Het is tijd voor een nieuwe keuken, de oude functioneert niet meer, of je bent het ontwerp zat. Het is een goed idee om dan na te denken over een eventuele verbouwing, of renovatie. Keukens zijn van groot belang. Niet alleen omdat er gekookt moet worden, maar ze functioneren ook als ruimte waarin het gezin of vrienden samenkomen. Is het niet om te eten, kun je er namelijk ook prima zitten voor gezelschap. De uitstraling van de keuken heeft een grote invloed op de rest van het huis. Het is dan altijd fijn om inspiratie op te kunnen doen voor verschillende ontwerpstijlen. Dit kan bij showrooms, online of via informatiefolders. 

Verschillende keukenontwerpen

Momenteel zijn er meerdere ontwerpen erg populair. Het is een kwestie van smaak, wensen en vereisten voor de keuken. Heb je een groot gezin, dan heb je bijvoorbeeld alleen al meer opbergruimte nodig. Een van de grote favoriete trends is een minimalistische keuken. Strakke lijnen, eenvoudige vormen en een opgeruimde uitstraling. Meestal wordt hier gebruikgemaakt van hoogglans kasten en veel verborgen opbergruimte. Een andere belangrijke trend is industrieel. Hier wordt gebruikgemaakt van ruwe materialen zoals baksteen, beton, metaal en hout. Het creëert een warme maar ruimtelijke uitstraling. Met de opkomende slimme technologieën kun je ook in keukens steeds meer verwachten. Apparaten hebben ingebouwde slimme functies, zoals een koelkast met scherm- en spraakfunctie. Een opvallende trend is de keuken met contrasterende kleuren. Bijvoorbeeld lichte kastjes met een donker aanrechtblad. Hier worden ook steeds meer gedurfde kleuren gebruikt. Bijvoorbeeld een felgekleurde achterwand, of opvallende apparaten. 

 

Hoe kies je jouw stijl?

Het kan een uitdaging zijn om een nieuwe keuken uit te zoeken. Wat vind je mooi, en wat past er bij de rest van het huis? Het is belangrijk om goed te onderzoeken wat je wel of niet wil. Keukens zijn een investering, en daarom moet je wel de juiste kiezen! Allereerst, neem er de tijd voor. Neem geen overhaaste beslissingen waar je achteraf spijt van kan krijgen. Onderzoek verschillende soorten stijlen, en ga op bezoek bij showrooms. Zo kun je kijken of je een goed gevoel krijgt wanneer je in bepaalde keukens loopt. Win advies in bij professionals. Het kan nooit kwaad om een professional te vragen voor advies rondom jouw keuken. Zij weten ook precies welke materialen goed zijn, wat handig is en wat binnen eventuele budgetten past. Kies ook een budget, en probeer hier niet overheen te gaan. Je verlegt al snel je grenzen wanneer je keukens tegenkomt die eigenlijk boven het budget zijn. Met een budget zorg je ervoor dat je de hogere prijzen niet tegenkomt, en je er eentje kan kiezen die wel binnen budget past.

  • No Comments
  • juli 3, 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *