Amsterdam
Sunday 21st April 2024
Taken en vaardigheden van een virtual assistant
By admin

Taken en vaardigheden van een virtual assistant

Heb je ooit nagedacht over het raadplegen van een virtual assistant? Of heb je er misschien wel eens over nagedacht om er zelf een te worden? Voor ondernemers kan een virtual assistant een redder in nood zijn en hun last aanzienlijk verlichten, zeker voor de kleinere onder hen. Om dit te kunnen doen, moeten zij wel over de nodige vaardigheden beschikken om bepaalde taken uit te kunnen voeren. Deze taken en vaardigheden zullen hier verder worden beschreven, zodat je erachter kan komen wat voor jou van belang is.

Wat doet een virtual assistant?

Virtual assistants houden zich voornamelijk bezig met administratieve taken. Voor dit soort kleinere taken hebben de meeste ondernemers vaak geen tijd, dus worden deze aan hen overgelaten. Zij kunnen dus ingehuurd worden om bijvoorbeeld de administratie bij te houden, de boekhouding te doen of als telefonist(e) aan het werk te gaan. Zelfs verantwoordelijk zijn voor het sociale media account van een bedrijf of het schrijven van blogs kan tot hun taken behoren. In principe zijn virtual assistants net als personal assistants, alleen doen zij hun werk uiteraard digitaal.

Aan welke kwalificaties moet een virtual assistant voldoen?

De nodige kwalificaties van virtual assistants kunnen verschillen, want het ligt eraan waar zij zich in specialiseren. Voor administratieve taken of boekhouding is het bijvoorbeeld aanbevolen om te beschikken over een diploma of certificaat, maar het hebben van basiskennis over het deze taken kan al voldoende zijn. Voor de simpelere taken is het zelfs mogelijk om over geen enkele voorkennis te beschikken, maar de wensen van de werkgever geven hier uiteindelijk de doorslag. Vanwege het digitale aspect van het werk is het natuurlijk wel van belang om handig te zijn met computers en de bijbehorende software.

 

Wat zijn de voordelen van een virtual assistant?

Veel virtual assistants werken voor zichzelf, wat weinig kosten met zich meebrengt. Simpelweg beschikken over een computer en een bureau is in principe al genoeg voor hen om aan het werk te kunnen. Het feit dat ze op afstand werken en niet in persoon maakt ook een groot verschil voor de bedrijven waar zij voor werken, aangezien ze geen ruimte op het kantoor innemen. Ook hoeven zij vaak niet per uur betaald te worden, in tegenstelling tot normale werknemers. Ten slotte is op afstand werken de laatste paar jaar veel gangbaarder geworden, wat virtual assistants even waardevol heeft gemaakt als hun fysieke tegenhanger.

  • No Comments
  • juni 29, 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *