Amsterdam
Sunday 21st April 2024
Wat is technische SEO en waarom is het essentieel voor jouw website?
By admin

Wat is technische SEO en waarom is het essentieel voor jouw website?

Technische SEO klinkt misschien heel ingewikkeld, maar het is een onmisbare tool voor jouw website! Het is belangrijk voor je website omdat het gaat om het optimaliseren van de technische aspecten. Deze punten zorgen ervoor dat zoekmachines jouw website beter begrijpen, kunnen indexeren en rangschikken. Hoe hoger je in de zoekmachines staat, hoe meer mensen er op jouw website komen. Des te meer bezoekers, des te hoger de kans dat zij jouw diensten of producten afnemen, wat weer van goede invloed is op je bedrijf! 

Wat valt er onder technische SEO?

Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn bij technische SEO. Zo kan je denken aan de URL-structuur. Een URL is de website link en de pagina die geopend wordt. Het is belangrijk om hier te zorgen voor leesbare, zinvolle en gestructureerde URL’s die laten zien wat er op de pagina staat. Voor de pagina is het belangrijk dat hij snel laadt. Dit kan je doen door afbeeldingen te optimaliseren, codes te minimaliseren en browsercaching in te schakelen. Tegenwoordig worden websites ook veel bekeken op mobiele telefoons. Het is daarom goed om een bruikbare website op mobiele telefoons te creëren. Er zullen veel bezoekers via verschillende apparaten komen. Het verwerken van interne links zorgt ervoor dat bezoekers jouw website makkelijk kunnen bekijken en verder klikken. Maar naast bezoekers kan een zoekmachine dit ook. Omdat je wilt dat er veel bezoekers naar je website komen, is het van groot belang dat je je website beveiligt. Dit kan je regelen door een SSL-certificaat (HTTPS) toe te voegen. Zoekmachines zien dit ook, en het kan daarom ook nog eens goede effecten hebben op je zoekmachine rankings! Zoekmachines houden van makkelijk te indexeren website. Om dat te kunnen doen “crawlen” ze door je website heen, en kunnen ze deze opnemen in hun database. Als ze niet door je website kunnen crawlen, en niet kunnen indexeren, kunnen je pagina’s niet worden weergegeven in zoekresultaten. 

Waarom uitbesteden

Zoals je leest kan het een hele klus zijn om de technische SEO op je website te regelen. Daarom kunnen er veel voordelen verbonden zijn aan het uitbesteden van technische SEO. Hier een aantal voordelen voor je op een rijtje: 

  • Specialisten gaan aan het werk: De complexe aspecten vergen een uitgebreide kennis van online marketing, zoekmachine en webontwikkeling. Een professional doet dit dagelijks, en weet dus hoe hij dit klusje kan klaren. 
  • Bespaar tijd: Door het uit handen geven van de technische SEO bespaar je tijd en energie die je kan richten op andere zaken binnen je bedrijf. 
  • Voorkom fouten: Niet alles weten van de technische aspecten kan leiden tot onjuiste aanpassingen. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de website. Zo kan je minder zichtbaar zijn in zoekmachines, maar er kunnen ook technische problemen ontstaan. 
  • Hulpmiddelen: Professionals hebben toegang tot hulpmiddelen die kunnen helpen bij het optimaliseren en analyseren van technische aspecten. Ideaal! 
  • No Comments
  • augustus 29, 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *